footer seef

 

Brabants VeiligheidsLabel

Even voorstellen, de commissie bestaat nu uit de volgende personen:

Ouders:  Heidi Oldenburg en Mariska Meeder

Leerkrachten:  Jeanette van Poederooijen en Jolanda Jansze.

Daar Mariska ons aan het einde van dit jaar gaat stoppen(haar jongste gaat naar het VO) zijn we op zoek naar ouders die onze commissie willen versterken.

U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat doen wij als commissie:

Onlangs hebben wij een fietsverlichtingscontrole gehouden. Samen met VVN (Veilig Verkeer Nederland)  zijn toen veel fietsten gecotroleerd. Ruim 77 % van de fietsen was in orde. Een mooie score, maar 23 % heeft nog een fietsverlichting die beter kan. Dit is uw verantwoording als ouder om uw kind veilig de weg op te sturen. En ook als de verlichting in orde is, moet die wel aangezet worden. Nu zien we toch nog genoeg kinderen die met de verlichting uit ’s morgens op school komen. Misschien kunt u uw kind daarop wijzen als u hem of haar uitzwaait. Samen werken aan veiligheid van onze kinderen.

Eind november hebben we een week lang bij gehouden hoe de kinderen van en naar school gaan. Hiermee willen we de kinderen stimuleren en bewust maken dat lopen en fietsen beter is voor het milieu. Ook komt het de veiligheid rond de school ten goede als er minder auto’s zijn die het overzicht voor de kinderen bemoeilijkt. In de verkeersweek gaan we dit nog een keer doen.

Ook willen we in kaart brengen welke route de kinderen fietsen of lopen in groep 6, 7 en 8. We hopen dan een beter beeld te krijgen van hoe de verkeersstromen van en naar de school lopen.

Met die gegevens en de gegevens van observaties en foto’s van rond de school willen we een verkeersplan gaan maken, samen met VVN. Met dit plan willen we naar de gemeente.  Ook daar willen wij uw hulp voor inroepen. Ziet u iets wat anders moet volgens u, of u komt gevaarlijke situaties tegen mail deze dan (liefst met foto) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. N.a.v. dit plan willen wij ook controle-acties houden wat betreft het parkeren en snelheid rond de school. Maar ook direct kinderen aanspreken op hun verkeersgedrag als dat nodig is. Daar is hulp van u als (groot)ouder nodig, daar de leerkrachten in de school aan het werk zijn.

Verder is er 3x per jaar overleg met gemeente, de BOA (buitengewoon opsporing ambtenaar), VVN en de andere scholen die bij de BVL zijn aangesloten.

Daarnaast doet groep 7 in januari mee met de verkeersquiz en in april met het theorie- en praktijk –verkeersexamen. Groep 6 fietst dan al eens een keertje het praktijkexamen

Dan is er de dode hoekspiegelles voor groep 7 en 8. Eens in de twee jaar Streetwise van de ANWB, ieder jaar,skate-lessen voor de groepen 3 t/m 8, hebben we een verkeersweek voor de hele school met praktijklessen. Voor die praktijklessen is veel voorbereiding nodig. Spellen maken, dingen bedenken, klaar zetten en begeleiden. Daar zijn een paar extra handen erg welkom.

Wij als Regenboogschool willen graag de kinderen leren hoe zij zich veilig in het verkeer moeten gedragen. Dit doen wij natuurlijk ook met de gewone verkeerslessen. Dat wij dit niet alleen kunnen is wel duidelijk. We zijn op zoek naar mensen (ouders/verzorgers/betrokkenen) die bereidt zijn, wat van hun vrije tijd te investeren in de veiligheid van zijn/haar kind en de kinderen van anderen op en rond onze school.

Heeft u vragen, opmerkingen of bent u na het lezen van dit alles zo enthousiast geworden, meldt u zich aan voor de BVL commissie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kiva certi

Wij zijn onderdeel van:

© 2019 PCB de Regenboog - Hasselmanstraat 1 - 4255 HL Nieuwendijk - +31 (0)183-402222 info@rainbownieuwendijk.nl